maanantai 12. marraskuuta 2012

Tiukemmat säännöt




Tästä hetkestä alkaen asetan muutaman aiempaa tiukemman säännön, minkä puitteissa voin käydä kauppaa valuutalla ja johdannaisilla. Pyrin selkeästi aiempaa mekaanisemmin niin avaamaan kuin myös sulkemaan positioni, jonka avulla koitan tuoda kokonaisriskiäni alaspäin. Tietyllä tapaa kevytkenkäiset entryni euron suhteen ovat tällä hetkellä aikamoisena kapulana rattaissa, kun USA presidentinvaalien ja euroopan keskuspankin kriisinratkaisuelimien päätösten aiheuttama volatiili ajanjakso on altistanut minut astetta kovemmalle markkinariskille.

Position sulkemiselle asetan selkeän yksiselitteisen kriteerin. Vastaavantyyppinen kriteeri on ollut jo käytössä, mutta olen sitä mielivaltaisesti muokannut tilanteen mukaan. Position avaamiselle on hieman löysemmät speksit, ohjesäännöt on ehkä parempi termi kuvaamaan sitä. Positioon lisäämiseen laitan sen sijaan myös tarkemmat rajat.

Maanantaina oli odottava tunnelma, kaikki markkinat ovat suht paikoillaan odottaen jotain julkilausumaa kreikan apupaketin suhteen. Isot pankit mainostavat euron arvon alenemista, joka yleensä tarkoittaa juuri päinvastaista. Samaan aikaan MACD antaa signaaleja, että markkina on valmis kääntymään euron hyväksi. Talousdata vaan on niin prkleen pessimististä koko ajan. En olisi silti yllättynyt, jos huomenna nähtäisiin false breakout alaspäin, ja sitte takaisin haistelemaan 1.28 tasoa (eur/usd). Aussidollarin odotan tekevän tuplatopin sinne 1.0470 liepeille, jossa myyn hyvillä mielin. Jeniparit korjaavat todennäköisesti ylöspäin tämän viikon aikana. Punta on minusta aika bargain myös 1.5850 tasolla taalaa vastaan, MACD tekee hyvin reversesignaalin 1h chartissa samaan aikaan. Nyt vain sormet ristiin, että pääsen kiemurtelemaan tästä ylisuuresta europositiosta irti ilman vahinkoja, jotta saisin edes nuo uudet sääntöni käyttöön.

Ei kommentteja: