tiistai 21. lokakuuta 2008

Dharma monitoring station

Tietokoneepöydästäni on tullut monitorointiasema. Vaikka treidatessa raha tehdään kauppoja käydessä, itse kaupankäynti tai vetojen laittaminen ei ajallisesti vie kuin hetken. Suurin osa ajasta on kohteiden ja kertoimien monitorointia.

Tässä on hyvät ja huonot puolensa; samalla voi tehdä mitä tahansa muuta, eikä prematch trading ole niin hektistä että koneella pitäisi koko ajan kytätä - toisin kuin hevosmarkkinoilla, joissa on kyse sekunneista, kun kertoimet elävät joka hetki kaaoksessa kysynnän ja tarjonnan vain häilyen takana, kun botit ja ihmiset koittavat skalpeerata toisiltaan tickin tai kaksi. Huonona puolena on se, että vaikka aikaa on kyllin, ei koneen äärestä voi kuitenkaan poistua koko päiväksi, vaan positiot täytyy olla sulkemassa ja jollakin tasolla myös monitoroida linjoja pitkin päivää.

Betfairilla oli tänää teknisiä ongelmia juuri kun tulin tarkistamaan kerroinlinjoja pojan neuvolan jälkeen. Pystyin katsomaan kohdetta, mutta en lyömään enkä perumaan kohdetta. Hermostutti välittömästi, vaikka seuraava alkava peli olikin vasta kolmen tunnin päästä. Annoin oman osuuteni haukuista Betfairin foorumilla, ja ongelmat olikin korjattu varsin pian. Sain kuitenkin avuttomana todistaa erään kohteen kertoimen putoavan 2.28aan layattuani sitä 2.44, eikä tätä ole kukaan korvaamassa.

Tekniikka pettää, ja siihen pitää osata varautua .Varanetin hankinta on varsin ajankohtaista. Nettitikku ei maksaisi kuin 9.90 ja turvaisi pahaan paikkaan tulevan katkoksen. Hankintalistalla lähitulevaisuudessa, nyt kun varakone on jo hankittu. Myös informaatio pettää, samoin huolellinen tarkkaavaisuus on häilyväistä. Aamulla alkanut venäjän liigan peliin jäi avoin positio kiitos virheellisen informaation ja epätarkkuuden. Positio oli kuitenkin pieni ja vetona hyvin ev+ 110% bookkiin layattu, ja onnekkasti myös lopputulos oli oikea. Hallitessa montaakymmentä eri markkinaa yhtäaikaa on oltava porkkana.

Viime päivän olen käynyt kauppaa antaumuksella. Tarjonnut kertoimia jopa anteliaastikin, mutta voitto% on pysynyt hyvänä. Haluaisin vielä enemmän kierrättää kassaani ja lisätä vaihtoani edelleenkin, vaikka selvästi pystyn jo kasvattamaan sitä edelliskuusta. Seuraava askel on kai hevosmarkkinat, joissa vaihto on nopeaa, huimaa ja jokapäiväistä. Ajankohdasta en oikein vain välitä, sillä kohteet ovat lähes poikkeuksetta klo 16 - 20. Jenkkikohteita taas ei viitsi yöllä vaihtaa, sillä vaihto on pientä ja aloitusajat epätarkkoja. Jos pörssin päiväkauppa tuntuu hektiselle, niin tarkista Betfairin hevosmarkkinat viisi minuuttia ennen starttia. Se vaatii treidaajaltaan enemmän kykyä, varianssinsietoa ja kurinalaisuutta kuin market making tai swing trading muilla urheilukohteilla. Huomenna tarinaa miten konien kanssa kävi.

Ei kommentteja: