lauantai 18. lokakuuta 2008

High street bookie dreams

Operoidessa 100.6-101.2% bookkeja väkisinkin herää mieleen, kuinka helppoa voisi olla hallita jonkun vedonvälittäjän bookkia jollain 106-109% overroundilla. Marginaalihan on niin järjettömän iso että ei ihme, jos maailma ei tunne kovin montaa köyhää vedonvälittäjää. Myydessä 101% kirjaa on elettävä ajan hermolla, jotta linjamuutokset eivät vedä mattoa hyvinkin ohuien jalkojen alta. Toisaalta taas välittäjän leivissä mahdollisuus tasata kirjoja vedonlyöntipörssissä ei taida olla aivan niin yksiselitteistä, sillä on huomioitava komissiomaksut, mutta näinä pörssiaikoina vedonvälittäjät eivät varmasti joudu ottamaan sellaisia markkinariskejä kuin joskus muinoin.

Silti jollain tavalla houkuttaa ajatus siirtyä aidan tuolle puolen. Olla bookien leivissä. Paikan saantikin olisi käytännössä varmaa, jos olisi valmiudet muuttaa joko saarivaltioon tai Etelä-Euroopan paratiiseihin, mutta perheen kanssa haluamme ainakin lähitulevaisuuden asua Suomessa. Lontoosta tarjottiinkin junior sports traderin paikkaa muinoin kun niitä kyselin, mutta suunnitelmat oli silloinkin toiset. Tiedän, että todellisille osaajille tarjolla on myös paikkoja työskennellä kotoa käsin, mutta ilman hyvää näyttöä tällaisesta paikasta ei voi kuin haaveilla.

Aion silti ottaa yhteyttä asian tiimoilta. Esittää track record omista treideistä ja kyvyistä hallita bookkeja. Tehdä heti selväksi, että vain home based vacancyt kiinnostaa. Tavallaan tuollainen paikka tuntuisi lottovoitolta, toisaalta vastuu olisi pois vapaudesta, jota olen oppinut rakastamaan. Asia on monipiippuinen, mutta kunhan yksikään niistä ei itseä osoita, niin helppohan siitä liipasimesta on painaa.

Ei kommentteja: